Ce nutrienti contine dovleacul placintar?

Bogat in peste 25 de nutrienti, acest aliment nu ar trebui sa lipseasca din bucataria noastra pe timp de toamna si chiar de iarna, pentru cine doreste sa il pastreze. Dovleacul placintar poate fi consumat atat gatit, cat si crud, ras in salate de fructe sau taiat cubulete. O reteta delicioasa este cea in care combinati mar ras cu dovleac ras (crud) si felii de portocale taiate cuburi. Un deliciu!
Pe timpul rece va puteti incalzi de asemenea cu o bautura-crema din dovleac, ghimbir si seminte de dovleac. Este poate cea mai gustoasa bautura pe timpul rece!

Ce nutrienti contine dovleacul:
Vitamine:
Piridoxina;
Acid pantetonic;
Carotenoide, in special beta-caroten
Folati;
Niacina;
Riboflavina;
Vitamina A;
Vitamina B1;
Vitamina B6;
Vitamina B12, prezenta mai ales in semintele de dovleac;
Acid folic;
Vitamina E;
Vitamina C;
Vitamina K;
Minerale continute de dovleac:
Calciu,
Magneziu;
Fier,
Mangan;
Seleniu;
Zinc;
Cupru;
Fosfor;
Electroliti si alti nutrienti continuti de dovleacul placintar:
Sodiu;
Potasiu;
Clor;
Fibr;
Carbohidrati de buna calitate;
Grasimi de buna calitate;
Acizi grasi omega (continuti in concentratii mari in semintele de dovleac);
Proteine etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *