Ce este apa alcalina?

In 1996, dr. Linda Frasetto (Universitatea din California) a descoperit ca in jurul varstei de 40-45 de ani corpul incepe sa se acidifieze, datorita faptului ca, treptat, scade capacitatea organismului de a neutraliza si elimina deseurile, care se depun din ce in ce mai mult in corp, cauzand toate bolile specifice batranetii: osteoporoza, artrita, hipertensiune, diabet, obezitate, etc.

De aici rezulta ca este foarte importanta atat calitatea hranei, cat si cea a apei pe care o bem, caci acestea devin o parte din noi si raman in corpul nostru. Nu degeaba se spune ca „suntem ceea ce mancam”. Oamenii cei mai longevivi de pe planeta, care ajung la varste de peste 100 de ani, traiesc pe valea Hunza. Cei care au cercetat fenomenul au descoperit trei cauze principale: o viata activa in natura, o hrana sanatoasa, fara chimicale si emulgatori, bazata in special pe fructe, legume si cereale si nu in ultimul rand calitatea apei pe care ei o consuma. Aceasta apa este alcalina si este cu adevarat considerata „apa vie” din poveste. Prin comparatie, apa acida, cu un pH sub 7, este denumita „apa moarta”.

Doctorul Alexander Bryce spunea in cartea sa, “The Laws of Life and Health” („Legile Vietii si ale Sanatatii“): „Atunci cand in organism intra prea putin lichid, sangele pastreaza o greutate specifica mai mare, iar substantele toxice provenite din regenerarea celulelor si tesuturilor sunt incomplet eliminate. Astfel, organismul este intoxicat de propriile excretii si principala cauza este o cantitate insuficienta de lichid care nu a reusit sa scoata reziduurile provenite de la celule.“

Cea mai eficienta modalitate prin care acest lucru se poate remedia este ingerarea unor cantitati suficiente de apa alcalina. Cel mai bine este dimineata pe stomacul gol, facandu-se astfel o adevarata cura cu apa. Apa nu este un medicament sau un aliment in sine, ci un neutralizator si transportator al deseurilor acide acumulate.
Asa cum folosim sapun alcalin pentru a curata murdaria acida de pe piele, trebuie sa spalam murdaria acida acumulata in corp cu apa alcalina. De asemenea, folosirea ei imbunatateste circulatia sanguina iar atunci ne simtim mai energici si multe simptome ale bolilor dispar. Sangele trebuie sa fie capabil, la cel mai inalt nivel, sa transporte minerale si alte substante hranitoare catre celule si sa indeparteze toxinele. Celulele nu vor functiona niciodata normal daca organismul este ticsit de deseuri acide.

„Celula este nemuritoare. Lichidul în care pluteşte este cel care degenerează. Reînnoiţi acest lichid din timp în timp, daţi-le celulelor ceea ce au nevoie pentru a se hrăni şi pulsul vieţii poate continua la infinit.”, spunea Alexis Carrel.

Apa alcalina duce de fapt la cresterea capacitatii sangelui de a neutraliza acizii, chiar daca pH-ul ramane constant intre 7,35-7,45. Cu cat mai multa apa alcalina este ingerata, cu atat sangele (care contine 70-80% apa) devine mai „eficient”. Apa alcalina este benefica pentru o gama larga de afectiuni si poate chiar, in cazul cancerului, sa inhibe cresterea celulelor canceroase si sa distruga celulele maligne existente (rezultate deosebite se obtin impreuna cu alimentatia corecta si practica energetica de intarire a sistemului imunitar). Otto Warburg, care a primit premiul Nobel, a afirmat ca intr-un mediu alcalin cu un pH peste 7, cancerul nu se poate dezvolta.

Bea sanatate

Vino la standul Fresh Drop din Palas Mall